Konkurransen om arbeidskraft er hard i mange bransjer, og selskaper bruker lønn og andre typer fordeler for å tiltrekke talentene. Men hvilke faktorer er de viktigste for at et selskap skal bli attraktivt. Ny forskning viser at lønn og økonomiske fordeler er viktig, men andre faktorer har overtatt. Nå snakker vi om fleksibel arbeidstid, personlig utvikling og grenser mellom jobb og fritid. Vi har tre tips for å bli en attraktiv arbeidsgiver.

Det er skapt et behov der bedrifter må endre ledelse og metoder for å møte dagens arbeidsstyrke. Bedrifter trenger verktøy og prosesser som øker lojalitet, attraktivitet og styrker lederskap og ansattes utvikling.

attraktiv arbeidsgiver

I en interessant artikkel i Sydsvenskan kan man lese at arbeidsplassen er sosialt bærekraftig og ligger høyt på prioritert rekkefølge for kandidater som søker nytt arbeid.

Tre tips for å bli en attraktiv arbeidsgiver

Det er en selvfølge at lønn og ytelser fortsatt er viktige deler av en arbeidsgivers tilbud. Andre faktorer har imidlertid blitt mer og mer viktige, og noe som kandidatene undersøker. Her er våre tre tips for å bli en attraktiv arbeidsgiver.

  1. Vis at du har en prosess for oppfølging og utvikling av ansatte. Den beste prosessen er selvfølgelig PQM (etter vår mening), men det viktige er at du begynner å jobbe systematisk og med en prosess hvor oppfølgingen gjøres hyppigere. Det skaper muligheter for bedre kommunikasjon om hva den enkelte trenger for å utvikle, og hva organisasjonen trenger for å oppnå strategiske mål.
  2. Forsikre deg om at selskapets image er eksternt og internt konsistent. Har markedsføringen din samme beskjed som de ansatte? Den virkelige kulturen til selskapet er det som betyr noe, ikke hva en frekk presentasjon på nettstedet sier. Kandidater kan undersøke hvordan bedriftens ansatte føler og føler seg, for eksempel gjennom sosiale medier. Les mer om det i en blogg fra Glasspaper.
  3. Tilby fleksibilitet hvis det er mulig og ønskelig, vis at bedriften din ønsker å ta vare på enkeltpersoner og deres personvern. Det kan være at du har en policy for hjemmekontor, at du kan tilpasse arbeidsplanen eller at du har en policy for ikke å forstyrre noen på fritiden.

/Petter Sigvaldsen

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *